Пн-Нд
9:00-18:00
Безкоштовно з мобільних
0

Як обрати електрокотел - поради експертів Viterm

Коли приватне домоволодіння розташовується на відстані від газової магістралі, оптимальним методом організації процесу обігріву та опалення приміщення є встановлення електричного котла. Ці пристрої для обігріву відрізняються безпекою, зручністю та фінансовою доступністю для споживачів. Однак, для того, щоб розуміти, як обрати електрокотел, необхідно звертати увагу на деякі технічні характеристики: потужність, функціональність, тип установки. Для того, щоб розібратися в цих питаннях, потрібна експертність та професіоналізм. Давайте зупинимося на кожній деталі докладніше.
Незважаючи на те, що в плані економічності електричні котли поступаються газовим, ці прилади також мають безліч позитивних властивостей та переваг, на які слід звертати увагу при виборі електричного котла.
Слід зазначити, що сучасні електрокотли створюються за вдосконаленими проектами та є універсальними пристроями. Використання інноваційних технологій у процесі виготовлення таких котлів дозволяє досягти максимальної ефективності в процесі експлуатації.

Властивості та переваги електрокотлів

Електрична система для будинку
До переважних характеристик сучасних електрокотлів слід віднести:

  • Ергономічність. Компактні розміри приладу та сучасний дизайн забезпечують відмінну гармонійність при встановленні обладнання у будь-якому приміщенні.
  • Легкість монтажу. Без використання додаткових кріпильних елементів дозволяє провести швидке встановлення котла, відповідно до рекомендацій у поданій інструкції.
  • Простота технічного обслуговування, автоматичне регулювання та робота в автономному режимі.
  • Багатофункціональність та економічність за рахунок використання примітивних конструкцій та механізмів. Заміна елементів, що вийшли з ладу, не складає труднощів.
  • Безпека, довговічність та легкість експлуатації.
Технічні характеристики та параметри приладів для обігріву можуть відрізнятися і є серед них основні, які слід враховувати та розуміти перед тим, як вибрати електрокотел для опалення приватного будинку чи іншої будівлі.

  • Тип монтажу. За способом встановлення електрокотли поділяються на два види. Одні встановлюються на горизонтальну поверхню, на підлогу - є підлоговими. Другі – кріпляться до стіни – навісні (настінні). Це дає можливість використання приладів у приміщеннях різного типу, що відрізняються за площею.
  • Тип установки. Тут слід виділити одноконтурні та двоконтурні опалювальні прилади.
  • Принцип дії. Залежно від специфіки роботи електричні котли бувають: реостатні – оснащені теном та подають тепло при нагріванні тену; катодні – у процесі нагрівання струм передається між електродами; індукційні.
  • Механізм. Електрокотли відрізняються за своєю конструкцією. У реостатних основними деталями є тен, спеціальний бак та стабілізатор потужності. У катодних – це електроди. Сучасні моделі можуть в додатку оснащуватися механізмом віддаленого доступу до налаштувань та управління сенсорним дисплеєм.

Критерії вибору електрокотлів та їх технічні характеристики

Настінні електрокотли Viterm
  • Функціональність та технічні можливості. Електричні котли можуть працювати автономно без постійного людського втручання. Для цього у пристрої задається спеціальна програма, встановлюється режим роботи, оптимальна температура.
  • Технічні характеристики. Один з найбільш важливих – це потужність, тому для того, щоб досягти високих показників енергоефективності та ККД, необхідна потужність електрокотла розраховується з урахуванням площі приміщення та його теплоізоляційних властивостей.
Рекомендовані товари:

Як підібрати потужність електрокотла?

Для тих, хто вирішив організувати обігрів приміщення за допомогою електричного котла, важливо правильно провести оцінку рентабельності та підібрати прилад з оптимальною потужністю. Розрахунок може відбуватися кількома способами з урахуванням різних параметрів.

З урахуванням площі

Цей спосіб відрізняється простотою, так як зразкова потужність котла розраховується шляхом підрахунку загальної площі приміщення, де буде організовано опалення, поділене на 10. Такий підрахунок має попередній характер, оскільки важливі й інші нюанси.

Висота приміщення

Враховуючи те, що висота стель приватного домобудівництва може варіювати від самого мінімуму – 2,2 м до максимуму 3,2 метра, а іноді й вище. Кожен сантиметр висоти приміщення може також давати різницю. Наприклад, приблизно на 50 м2 – це 2 кВт і у разі нестачі, ця різниця буде помітна особливо в зимову пору року та в морози. З урахуванням висоти стель потужність розраховується за формулою, де площа домоволодіння множиться на висоту стель і множиться на обсяг споживання тепла, де за стандартами на 1 м3 витрачається 40 Вт.

Облік тепловтрат

Цей спосіб розрахунку потужності є максимально точним. Кожен приватний будинок обладнаний вікнами та дверима, де за стандартом втрати на 1 вікно становлять 100 Вт, а на 1 двері – 200 Вт. Крім цього, звертають увагу на товщину стін, перекриття у будинку та на матеріал, з якого зводилися стіни, дах. У північних регіонах, де зимова пора року досить затяжна, враховують і «регіональний» коефіцієнт питомої потужності, на який множиться отримана до цього цифра. Залежно від кліматичних умов такий коефіцієнт індивідуальний для кожного регіону і становить від 0,7 до 2.

Який електрокотел вибрати: спосіб підігріву теплоносія

Принцип роботи будь-якого електричного котла побудований на тому, що електрична енергія перетворюється на тепло і здійснюватись це може різним способом, залежно від конструкції обладнання. Відмінним конструктивним моментом є те, що спосіб підігріву теплоносія може здійснюватися декількома способами. Це важливо знати та розуміти всім, хто спантеличений питанням вибору.

Отже, виділяють такі види електрокотлів:
  • Елемент для підігріву теплоносія – тен. Це тенові електрокотли. Теплоносієм в електричних котлах є вода, а в таких котлах нагріває її тен, тобто принцип роботи подібний до електричного чайника, тільки трохи інші масштаби. Такі установки відрізняються невеликими розмірами, зручністю монтажу, простотою керування та ціновою доступністю. Однак, до недоліків слід віднести ймовірність утворення накипу в системі при експлуатації тенових установок, а це може дещо знижувати продуктивність.
  • Елемент для підігріву теплоносія – електроди. Це катодні електрокотли. Тут нагрівання теплоносія здійснюється катодами чи електродами. Такі установки безпечні, компактні, прості в експлуатації. До недоліків можна віднести можливість використання в якості теплоносія тільки води, а також можливість виходу з ладу електродів і необхідна їх заміна для подальшої роботи.
Теновий електрокотел
  • Елемент для підігріву теплоносія – індукційна котушка. Це індукційний електрокотел. Тут теплоносієм може бути будь-яка рідина, не схильна до замерзання, а нагріває її індукційна котушка. Це електрокотли з найвищими показниками ККД, безпеки, але досить дорогі за ціною та габаритніші, у порівнянні з двома вище представленими.

Щоб не помилитися з вибором і зрозуміти який вибрати електрокотел, важливо розуміти, що у кожного такого обладнання є свої недоліки і переваги.

Комплектація

З огляду на безліч представлених приладів для електричного обігріву приватного будинку, комплектація їх може відрізнятися. Це, звісно ж, впливає на вартість електричного котла, оскільки обладнання з найнеобхіднішим наповненням буде коштувати дешевше, проте в експлуатації не буде відрізнятися комфортом. З урахуванням цих факторів, рекомендується дотримуватися професійних порад щодо підбору електрокотлів та як вибрати оптимальну модель. Відповідна комплектація характеризується наявністю таких вузлів та деталей:
  • Автоматика з контролем погоди дозволяє регулювати рівень нагріву.
  • Центр керування котлом: механічний, цифровий.
  • Перемикач ступеня потужності
  • Котельня, що складається з:
  • Циркуляційного насосу.
  • Групи безпеки електрокотла – для запобігання збою та несправності в системі.
  • Розширювальний бак.
  • Цифрова плата управління з можливістю підключення додаткових пристроїв для зовнішнього контролю. (Наприклад: термостат, датчик температури приміщення).

Підключення котла

Електрокотли для обігріву заміського будинку підключаються до електромережі, причому залежно від обраної моделі котла можуть підключатися як до однофазної, де напруга становить 220 В, так і трифазної з вищим рівнем - 380 В.
Перед тим, як придбати електрокотел заданої потужності, перевірте можливості виділеної електричної потужності у вашому будинку. Для цього її повинно вистачити на електричний котел, що підключається, і залишатися ще до 4 кВт на побутові потреби. Однофазні котли чудово справляються з обігрівом домоволодінь площею від 50 до 100 квадратних метрів. Для великого заміського будинку від 100 квадратних метрів і більше ідеальним вибором стане трифазний котел.

Монтаж

З урахуванням відмітних ознак у плані встановлення електричного котла, монтаж може здійснюватися двома способами:
  • Настінний - підвішуються на стіну без перекосу, а поверхня стіни повинна бути виконана з негорючих матеріалів. Через свою компактність, естетичність – це відмінний варіант для економії простору.
  • Підлоговий - встановлюються на горизонтальну поверхню, для цього використовується спеціальна штатна підставка або обладнання встановлюється на рівний, попередньо підготовлений майданчик. Такі котли габаритніші, на відміну від настінних і іноді вимагають більшої площі.

Як обрати електрокотел для будинку?

Для тих, хто мучить себе питанням як обрати електричний котел для дому, слід врахувати всі перераховані вище моменти та особливості даного обладнання. Комфортне облаштування опалювальної системи в заміському будинку можливе лише з урахуванням усіх плюсів та мінусів цього електричного обладнання, його характеристик, у поєднанні з особливостями будівництва приватного будинку.
Монтаж електрокотла для будинку
Монтаж котла здійснюється за допомогою перфоратора, а кріплення фіксує обладнання через отвори на площині. Електрокотел встановлюється поблизу електромережі з організацією заземлення. Далі підключається до системи опалення, здійснюється монтаж додаткових елементів. Тільки після підключення до опалювальної системи, перевірки на герметичність, котел включається до мережі та наповнюється водою.
Щоб полегшити вибір електричного обладнання для обігріву приватного будинку, звертайте увагу на такі параметри, як:
  • Комплектація пристрою.
  • Потужність електричного опалювального котла.
  • Вартість обладнання.
  • Відповідність споруди відповідно до запропонованого функціоналу та оснащення електрокотла.
Не знаєте, який котел підійде саме вам?
Пройдіть опитування і наші фахівці підберуть електрокотел з комплектуючими та прорахують вартість.
Після завершення тесту, ви можете обрати подарунок при покупці котла. Менеджер зв'яжеться з вами протягом 3 хвилин.
?

Переваги покупки електрокотлів Viterm

Електрокотли Viterm – це інноваційне опалювальне обладнання, яке виробляється у суворій відповідності до всіх технічних норм та сертифіковане в державній системі УкрСЕПРО, що гарантує високий рівень безпеки, надійності та економічності.
Електричні котли Viterm використовуються в системах опалення відкритого та закритого типу із примусовою циркуляцією теплоносія. Допустимий пристрій до використання як автономно, так і при суміщенні з іншими вже існуючими опалювальними приладами, що працюють з іншими видами палива, наприклад, дрова, газ, вугілля.
Електроніка в таких котлах є максимально примітивною, що дозволяє обладнанню витримувати стрибки напруги в електромережах. Двоступінчаста система захисту є гарантом безпеки під час перегріву. Виробник випускає пристрої універсального типу з можливістю підключення до мережі потужністю 220 В та 380 В, а також окремі моделі для кожної такої мережі.

Автоматика дозволяє регулювати температурний режим у системі, де максимальний рівень досягає 85 градусів. Комплектація котлів Viterm включає електротермометр, три тена з можливістю триступеневої потужності, спеціальні клема для встановлення терморегулятора кімнатного типу.
Неабияке значення має, і візуальна привабливість електрокотлів Viterm за рахунок використання якісної сталі для виготовлення корпусу, акуратного порошкового фарбування та додаткового захисту від корозії.
Ключове завдання бренду Viterm полягало у випуску фінансово доступного електричного опалювального обладнання для споживачів із різним рівнем доходу, яке було досягнуто на всі 100%. На сьогоднішній день – це найкращі електрокотли для надійної та безпроблемної експлуатації.
Написати в Telegram
Для спілкування з менеджером натисніть кнопку "Написати"
Написати в Viber
Для спілкування з менеджером натисніть кнопку "Написати"
Написати в Messenger
Для спілкування з менеджером натисніть кнопку "Написати"
Залишилися питання, поставте їх у месенжерах
Графік роботи call-центру (Прийом дзвінків)
ПН-НД с 9:00 до 18:00
МЕНЮ:
Електричні котли:
Адреса: Україна, 49022, Дніпропетровська обл., м. Дніпро, вул.Молодогвардійська, будинок 6
© 2023 Всі права захищені
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ВАЛМАР ТРЕЙД» Код ЄДРПОУ: 44852749
Телефон:
(з мобільних безкоштовно)